top of page

In de buurt

Oud Beijerland en de Hoekse Waard biedt voor iedereen iets wils. Ga je voor de natuur, wandelen, fietsen of geniet je liever van een glas wijn bij één van de vele horeca gelegenheden. Het kan allemaal!
klein profijt.jpg

Klein Profijt

Een mooie wandeling van 2,3km langs Het Spui brengt je bij Klein Profijt.
Klein Profijt is één van de twee bezoekerscentra van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).
Hier begint in het groen van het buitendijkse gebied uw ontdekking van het nationaal landschap Hoeksche Waard.
Het bezoekerscentrum herbergt permanente en wisselende exposities met betrekking tot de flora en fauna van de Hoeksche Waard.

Tiengemeten.webp

Tiengemeten

Op een steenworp afstand van de Randstad ligt Tiengemeten. Een eiland midden in het Haringvliet, voormalige zeearm van de Noordzee. De pont brengt je in tien minuten naar dit eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Tiengemeten is een waar fiets- en wandelparadijs. Struin door de ruige natuur van de Wildernis in het westen van het eiland. Dankzij een grote kreek die verbonden is met het Haringvliet maak je hier de getijden mee. In de Oude Polder, op de oostpunt van het eiland, kom je weer in een heel andere wereld. Hier herleeft het negentiende-eeuwse boerenlandschap. In het midden van het eiland loop je door een open moeraslandschap. ’s Winters is dit één grote watervlakte met watervogels in alle soorten en maten. ’s Zomers valt de plas droog. Dan kom je vogels als de kluut en de steltloper tegen, op zoek naar voedsel.

-erasmusbrug.jpg

Rotterdam

 

Rotterdam op slechts 25 minuten rijden. Ook met het openbaar vervoer is de stad goed te bereiken. Bezoek de Highligts van de stad, De Erasmusbrug, Markthal, Blijdorp, talloze musea enz. enz. Bezoek voor alle highlights  de website van Rotterdam Tourist Information.

Willemstad

 

Op slechts 25 minuten rijden van Oud-Beijerland en zeker de moeite waard. Dit vestingsstadje aan het Hollands Diep heeft een interessante historie. Treed in de voetsporen van belangrijke vorsten en veroveraars en waan jezelf op een woelig strijdtoneel als vriend of vijand, tussen water en forten. Ontdek de Hollandse geschiedenis vanuit bezoekerscentrum het Mauritshuis, struin door de oude straatjes en geniet van culinaire verwennerijen op één van de vele terrassen aan de pittoreske haven.

Willemstad.jpg
zeeland.jpg

Zeeland

 

Zeeland, het land dat letterlijk in zee ligt. Er is hier meer water dan land. Zeeland is een eilandenrijk. De kustlijn kronkelt hier 650 kilometer langs dijken, duinen, baaien en dammen. En dag naar het strand, een wandeling door de duinen of bezoek één van de vele pittorekse dorpjes zoals Zierikzee en Domburg. 

bottom of page